Babbe Hengeveld

Babbe Hengeveld

Activiteitenbegeleider, voedselboswachter, (mede) oprichter Talentenbos.

Ik ben Babbe Hengeveld, een voormalig decorbouwer en licht- en geluidstechnicus die haar leven 180 graden heeft omgedraaid.

Voorheen runde ik het restaurant Foodguerilla in Breda, waar ik kookte met voedingsmiddelen die ik redde van verspilling. Hoewel ik het zelf bouwen van het restaurant (met sloopmaterialen) geweldig vond, merkte ik dat het runnen van een horecazaak niet helemaal mijn ding was.

In 2016 besloot ik daarom om een perceel van 1 hectare in Chaam, Noord-Brabant, om te vormen tot een voedselbos genaamd OERgroen. Van kinds af aan voelde ik me meer thuis buiten dan binnen. Toen ik een permacultuur-opleiding volgde, realiseerde ik me dat alles wat ik mijn hele leven al onbewust wist, nu eindelijk een naam kreeg. Na deze opleiding heb ik alle voedselboscursussen gevolgd die ik kon vinden. Nu ben ik een voedselboswachter en bied ik advies, ontwerp en aanleg van eetbare landschappen en natuur inclusieve landbouw aan.

Mijn voedselbos is een plek van groei en ontwikkeling, waar ik met liefde nieuwe planten toevoeg en de natuur haar gang laat gaan. Deze filosofie en aanpak zet ik ook graag in bij het werken met jongeren. In de afgelopen jaren heb ik hier reeds ervaring in opgedaan in een samenwerking met een organisatie die jongeren begeleid. Ik faciliteer met het voedselbos ook voor jongeren graag een plek waar hun persoonlijke groei en ontwikkeling tot bloei kunnen komen. Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit en ben van mening dat werken in de natuur een rustgevende en helende invloed kan hebben op jongeren die worstelen met stress, angsten, depressie en overprikkeling.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.