debbie-hengeveld

Debbie Hengeveld

Functie: Sociaal werker jeugd/WMO, individueel- en groepsbegeleider, procesregisseur intake- en aanmeldproces, oprichter Talentenbos.

SKJ registratienummer: 140000854

Mijn naam is Debbie Hengeveld en ik ben een SKJ geregistreerd jeugd professional, gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit.

In het verleden heb ik (na veel gestuntel qua opleidingen) mijn bachelorsdiploma MER (Management, Economie en Recht) behaald, maar ik merkte dat mijn hart daar niet sneller van ging kloppen en koos ervoor om ook mijn bachelor Social Work te behalen. Ik vind het van het grootste belang om iedere client persoonlijk en vanuit de presentiemethodiek (Andries Baard), aansluitend op zijn/haar individuele kenmerken, behoeftes en mogelijkheden te begeleidden. Aangezien dit niet altijd mogelijk is binnen bestaande organisaties, ben ik in 2019 gestart als zelfstandige en heb ik mijn bedrijf In-Zicht op Maat opgericht. Datzelfde jaar heb ik in Eindhoven met twee anderen een organisatie die HB dropouts begeleid opgericht waar ik 4 jaar werkzaam ben geweest.

Naast bovenstaande ben ik ook ervaringsdeskundige. Nadat mijn twee kinderen (zoon en een dochter) UHB (IQ 145+) bleken te zijn, heb ik mijzelf (op latere leeftijd) laten testen en ben ik erachter gekomen dat ook ik hoogbegaafd en hoog sensitief ben. Deze ontdekking verklaarde vele zaken waar ik al jaren mee worstelde, zoals het altijd anders voelen, geen middelbare school te hebben afgerond en niet ben gaan studeren in mijn jeugd, gevoelens van eenzaamheid, denken dat er iets ernstig mis was met mij en tegelijkertijd een dr Jekylll en mr Hyde gevoel omdat je jezelf aan de ene kant een mislukking vindt en aan de andere kant keer op keer merkt dat je vaak best slim bent. Met mijn twee kinderen heb ik rondom hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit ruime ervaring opgedaan binnen het onderwijs, met leerplicht en jeugdhulpaanbieders. Het was geen makkelijke weg, maar ik heb hierdoor zeer veel kennis en ervaring opgedaan en het inspireerde mij om mijzelf in te zetten voor deze doelgroep (en hun ouders). Dit heeft destijds geleid tot het oprichten van de organisatie in Eindhoven en nu tot het oprichten van het Talentenbos.

De reden dat ik de begeleiding van (U)HB/HSP jongeren in een natuurlijke omgeving aanbied, is omdat ik ervan overtuigd ben dat de natuur een positieve impact heeft op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De combinatie van begeleiding door ervaringsdeskundigen, een omgeving van gelijkgestemden en de ondersteunende helende werking die de natuur kan bieden, dragen ertoe bij dat jongeren weer in hun kracht komen te staan.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.