Veelgestelde vragen

Meer weten?

Wil je graag nog meer weten over onze dienstverlening? Bekijk hieronder onze Veelgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij stuur ons dan een bericht via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kan iedere jongere bij jullie terecht?

Indien er sprake is van overig ‘dubbel bijzonder’, anders dan HB of HSP, wordt er altijd gekeken of er een match is tussen de eventuele deelnemer en de begeleiding die Talentenbos kan bieden.

Jongeren met agressie- en/of verslavingsproblematiek (drugs en alcohol) kunnen wij helaas niet plaatsen ivm de veiligheid voor de andere deelnemers en omdat wij hierin niet gespecialiseerd zijn.

  1. Bij interesse of vragen, meld je aan via het contactformulier op de website.
  2. Er wordt contact met je opgenomen om je vragen te beantwoorden of om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.
  3. Ben je enthousiast geworden na dit gesprek dan kun je eventueel 1 gratis proefdag of 2 dagdelen meedraaien.
  4. Bij een wederzijdse match volgt er een intakegesprek.
  5. Deelnemer (of ouders/pgb vertegenwoordiger) vraagt bij de gemeente van inschrijving van de deelnemer een pgb beschikking aan.
  6. Zodra de pgb beschikking is afgegeven en Talentenbos hier een kopie van heeft ontvangen, wordt er een zorgovereenkomst opgesteld (en door beide partijen ondertekend), waarna er een startdatum wordt afgesproken.
  7. Voor iedere nieuwe deelnemer geldt een proefperiode van 6 weken.

Onze diensten zijn d.m.v. een pgb beschikking vanuit de gemeente te bekostigen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer betreft dit een pgb beschikking vanuit de jeugdhulp (tot 18 jaar) of vanuit de WMO (18 jaar en ouder). Wij kunnen eventueel enige ondersteuning en adviezen bieden bij het aanvragen van een pgb beschikking. Zie voor meer informatie onze pagina Tarieven en Vergoedingen.

Informatie volgt

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.